Assortiment

Indra 2018 Mouserende Wijn

Wijndomein Wetterberghe100% Johanniter

Wijndomein WetterbergheDe druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door een korte koude maceratie. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. Hierna blijft het sap nog 2 maanden in contact met de fijne droesem om een maximale extractie mogelijk te maken. De rijping van enkele maanden in inox vaten is de volgende stap en die wordt gevolgd door een tweede rijping van 19 maanden ‘sur lattes’ op de fles.

Wijndomein WetterbergheDe neus opent met aroma’s van frisse citrus, rijpe appel, lychee en witte voorjaarsbloemen. Tijdens de aanzet bouwen de citrus-zuren progressief op. In het middenpalet vind je frisse smaken van limoen en groene appel. Tijdens de afdronk trekken de zuren lang door, hierbij vergezeld door rijpe en verse impressies van citrusvruchten. Helemaal op het einde krijg je nog een puntje mineraliteit op de tong.

Wijndomein WetterbergheServeer hem als aperitief of bij fruitdesserts. 

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol
Dosage : 4 gram per liter

Wijndomein Wetterberghe€ 17 per fles
€ 16 per fles vanaf zes flessen

Heidi 2018 Mouserende Wijn

Wijndomein Wetterberghe55% Johanniter, 30% Regent, 15% Souvignier Gris

Wijndomein WetterbergheDe druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door een korte koude maceratie. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. Hierna blijft het sap nog 2 maanden in contact met de fijne droesem om een maximale extractie mogelijk te maken. De rijping van enkele maanden in inox vaten is de volgende stap en die wordt gevolgd door een tweede rijping van 20 maanden ‘sur lattes’ op de fles.

Wijndomein Wetterberghe
De fruitige neus biedt aroma’s van rode bessen, bosaardbeien, verse frambozen, citrus en een vleugje pompelmoes.  En dit alles met een zeer subtiele onderliggende frisse kruidigheid. De aanzet, die bulkt van de fraîcheur, brengt een fruitig pakket waarin de focus op rode bessen ligt.  Deze worden begeleid door elegante parels en fijne zuren die op het einde van het middenpalet met de andere elementen versmelten.  De dosage laat zich hier discreet opmerken en zorgt voor een rond gevoel.  In de afdronk laten de zuren terug van zich horen en vind je naast de rode vruchten ook citrus en pompelmoes.

Wijndomein WetterbergheDrink hem als aperitief of bij licht pikante Aziatische gerechten, schaaldieren of oesters.

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol
Dosage : 6 gram per liter

Wijndomein Wetterberghe€ 18 per fles
€ 17 per fles vanaf 6 flessen

Indra 2016 Extra-Brut

Wijndomein Wetterberghe100% Johanniter

Wijndomein WetterbergheDe druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door een korte koude maceratie. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. Hierna blijft het sap nog 2 maanden in contact met de fijne droesem om een maximale extractie mogelijk te maken. De rijping van enkele maanden in inox vaten is de volgende stap en die wordt gevolgd door een tweede rijping van 24 maanden ‘sur lattes’ op de fles.

Wijndomein WetterbergheDe uitnodigende neus etaleert aroma’s van citroen, limoen en wit steenfruit. De subtiele mineraliteit die afkomstig is van zijn terroir zorgt voor extra complexiteit. In de aanzet domineren hoog intense frisse zuren. In het middenpalet biedt hij toetsen van steenfruit en rijpe groene appel. In de afdronk vinden we een prachtige expressie van rijpe roze pompelmoes waarbij de zuren, die lang doortrekken, nog steeds prominent aanwezig zijn. Dit bezorgt deze fijn parelende wijn een opmerkelijke fraîcheur.

Wijndomein WetterbergheDrink hem als aperitief of bij gevogelte, sint-jakobsschelpen of gerijpte kazen.

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol
Hij bevat geen dosage

Wijndomein Wetterberghe€ 15 per fles
€ 14 per fles vanaf zes flessen

Indra 2017 Brut

Wijndomein Wetterberghe100% Johanniter

Wijndomein WetterbergheDe druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door een korte koude maceratie. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. Hierna blijft het sap nog 2 maanden in contact met de fijne droesem om een maximale extractie mogelijk te maken. De rijping van enkele maanden in inox vaten is de volgende stap en die wordt gevolgd door een tweede rijping van 34 maanden ‘sur lattes’ op de fles.

Wijndomein Wetterberghe
De neus brengt frisse en fruitige aroma’s van limoen, citrus, pompelmoes en witte vruchten.  Een impressie van natte rots verraadt de onderliggende mineraliteit.  In de mond toont de aanzet smaken van zure appel en rijpe citrus.  Tijdens het middendeel gaan de intense en precieze zuren crescendo en komen de minerale aspecten mooi naar voor.  In de afdronk neemt het fruit het terug over met een tikkeltje pompelmoes en frisse citrus die de lang aanhoudende zuren prachtig begeleiden.

Wijndomein WetterbergheDrink hem als aperitief of bij licht pikante Aziatische gerechten, schaaldieren of oesters.

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol
Dosage : 3 gram per liter

Wijndomein Wetterberghe€ 17,5 per fles
€ 16,5 per fles vanaf zes flessen

Tristan 2019

Wijndomein Wetterberghe95% Johanniter en 5% Souvignier Gris

Wijndomein WetterbergheDe druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door een korte koude maceratie. De vinificatie van beide druivenrassen neemt gezamenlijk plaats. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. Hierna blijft het sap nog 2 maanden in contact met de fijne droesem om een maximale extractie mogelijk te maken. De rijping van 5 maanden in inox vaten is de laatste stap.

Wijndomein WetterbergheHet frisse en rijke palet biedt aroma’s van pompelmoes, agrum, limoen, groene appel en gele voorjaarsbloemen. Het geheel wordt mooi ondersteund door de citrusvruchten en een onderliggende mineraliteit. De fris-fruitige aanzet kent weelderige smaken van rijpe appel, peer en witte perzik. Hij biedt een zeer fijn mondgevoel met precieze zuren die steeds in balans blijven en mooi afgelijnd zijn. Op het einde van het middenpalet komen de rijpe pompelmoes en verse citrus opzetten. Tijdens de afdronk trekken de fruitige zuren lang door. De subtiele mineraliteit zorgt voor een extra gelaagde ervaring.

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij schaaldieren, fijne visgerechten met lentegroenten, zomerse salades, coquilles Saint-Jacques en gebakken tongfilet. 

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol
Restsuiker : 1,1 gram per liter

Wijndomein Wetterberghe€ 15 per fles
€ 14 per fles vanaf zes flessen

Laure 2018 Demi-Sec

Wijndomein Wetterberghe100% Johanniter

Wijndomein WetterbergheDe druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door een korte koude maceratie. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. Hierna blijft het sap nog 2 maanden in contact met de fijne droesem om een maximale extractie mogelijk te maken. De rijping van enkele maanden in inox vaten is de laatste stap.

Wijndomein WetterbergheIn de neus ligt de focus op wit fruit met aroma’s van appel, peer en witte perzik. Bij de meer genuanceerde toetsen vinden we verse ananas. Een prachtige florale expressie zorgt voor diepgang en de geur van munt zorgt voor de fraîcheur. De fris-fruitige aanzet bezit een zekere molligheid waarbij het fruit een licht warme impressie geeft. Het rijke palet biedt smaken van ananas, exotisch fruit en passievrucht. Het fruit trekt mooi door in de afdronk waar het begeleid wordt door frisse zuren. In de finale merken we ook nog een vleugje pompelmoes op dat voor een aangenaam en subtiel bittertje zorgt.

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij varkensvlees, pikante keuken en schaaldieren.

Wijndomein Wetterberghe13,5% alcohol
Restsuiker : 15 gram per liter

Ingmar 2019

Wijndomein Wetterberghe100% Souvignier Gris

Wijndomein WetterbergheDe druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door een korte koude maceratie. De vinificatie van beide druivenrassen neemt gezamelijk plaats. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. Hierna blijft het sap nog 2 maanden in contact met de fijne droesem om een maximale extractie mogelijk te maken. De rijping van 5 maanden in inox vaten is de laatste stap.

Wijndomein WetterbergheIn de neus vinden we een rijk palet met aroma’s van rijpe groene appel, peer, pompelmoes, agrum en witte perzik, dit alles bij een minerale ondertoon die voor extra gelaagdheid zorgt. De rijke aanzet evolueert heel snel in een ragfijne vertoning van peer, agrum, ananas en wit steenfruit. Deze wijn blijft steeds prachtig in balans waarbij de fruitige en zeer precieze zuren de toon aangeven. In de afdronk vinden we, naast impressies van appel, een verfrissend bittertje dat een reflectie is van de mineraalrijke bodem. Hierbij lijkt geen einde te komen aan de perfect afgelijnde zuren. 

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij zalm met asperges, tonijn, gevogelte, kalfslapje, vis en oesters.

Wijndomein Wetterberghe12% alcohol
Restsuiker : 0,3 gram per liter

Wijndomein Wetterberghe“2020 op komst”

Rosé

Wijndomein Wetterberghe85% Johanniter, 10% Souvignier Gris en 5% Regent

Wijndomein WetterbergheDe druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door een korte koude maceratie. Het niet-gefermenteerde leksap van de Regent wordt samen met de witte druivenrassen gefermenteerd. Hierna blijft het sap nog 2 maanden in contact met de fijne droesem om een maximale extractie mogelijk te maken. De rijping in inox vaten is de laatste stap. Deze rosé is in mei 2019 gebotteld.

Wijndomein WetterbergheDe neus biedt fijne aroma’s van rijpe rode bessen en verse bosaardbeien. Bij de meer subtiele expressies vinden we frambozen, granaatappel en rode voorjaarsbloemen. De frisse aanzet etaleert weelderige smaken van citrus en kleine rode vruchten. De precieze en duidelijk aanwezige zuren geven hem een opmerkelijke fraîcheur. Bij de meer discrete toetsen merken we mandarijn en lychee op. De lange afdronk kent citrus, fruitige zuren en een tikje rood fruit.

Wijndomein WetterbergheServeer hem als aperitief of bij zomerse salades, pastagerechten of de lichte mediterrane keuken

Wijndomein Wetterberghe13,5% alcohol

Wijndomein Wetterberghe“2020 op komst”

Liam 2017

Wijndomein Wetterberghe100% Regent

Wijndomein WetterbergheDe druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door de maceratie en fermentatie die samen verlopen. Tijdens de eerste weken wordt er 2 maal per dag een pigeage uitgevoerd. Dit trage proces verloopt in open vaten aan een relatief koude temperatuur en neemt meer dan 2 maanden in beslag. Dit zorgt voor een zeer lange extractie op schil. Na een zeer lichte persing gaat de wijn in reeds eerder gebruikte eiken vaten van 225 liter voor een 12 maanden durende rijping.

Wijndomein WetterbergheDe neus opent met zwarte cassis, rijp rood fruit en kersen op alcohol. Bij de meer delicate aroma’s vinden we een subtiele kruidigheid, een frisse impressie van munt en Szechuanpeper. Dit alles bij een minerale ondertoon. In de mond etaleert de aanzet intense en fruitige zuren. In het middenpalet vinden we milde tannines die mooi rijp zijn. De focus ligt op het rijpe zwarte fruit en de fijne zuren die deze wijn dragen. Een houtimpressie en delicaat gebrande toetsen verraden de vatopvoeding. Het geheel wordt afgewerkt met minerale toetsen die een mooie reflectie zijn van het terroir. 

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij stoofpotjes, barbecue, klein wild, gevogelte en rood vlees.

Wijndomein Wetterberghe13,5% alcohol

Wijndomein Wetterberghe€ 13 per fles
€ 12 per fles vanaf zes flessen

Merlot 2017

Wijndomein Wetterberghe100% Merlot (oorsprong uit Hongarije) 

Wijndomein WetterbergheDe druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door de maceratie en fermentatie die samen verlopen. Tijdens de eerste weken wordt er 2 maal per dag een pigeage uitgevoerd. Dit trage proces verloopt in open vaten aan een relatief koude temperatuur en neemt meer dan 2 maanden in beslag. Dit zorgt voor een zeer lange extractie op schil. Na een zeer lichte persing gaat de wijn in reeds eerder gebruikte eiken vaten van 225 liter voor een 12 maanden durende rijping.

Wijndomein WetterbergheDe complexe neus biedt een uitgebreid palet aan aroma’s met zure kers, kruiden, een mix van rood en zwart fruit waarin we wilde, rode en blauwe bessen opmerken, pruimen en florale impressies. Na de minerale aanzet neemt het fruit snel over. In het sappige middenpalet domineren de frisse en fruitige zuren, met daarnaast ook nog smaken van witte peper en vanille. In de afdronk ligt de focus op de rode vruchten.

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij pastagerechten, konijn met pruimen, pluimwild en de mediterrane keuken.

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol

Wijndomein Wetterberghe€ 10 per fles
€ 9 per fles vanaf zes flessen

Appel-Framboos 2017

Wijndomein WetterbergheAppels en frambozen

Wijndomein WetterbergheDe appels worden verhakkeld in de fruitmolen en worden dan zo snel mogelijk geperst om ongewenste oxidatie tegen te gaan. Na een lange voorklaring volgt de fermentatie die samen gebeurt met de geplette frambozen. Na dit proces volgt een rijping in inox tanks en volgt nog een tweede rijping van 18 maanden ‘sur lattes’ op fles.

Wijndomein WetterbergheIn de neus domineren de aroma’s van gestoofde appel. Hiernaast zorgen de expressies van verse frambozen en meer discrete toetsen van citrusvruchten voor een gelaagde ervaring. In de mond vinden we naast appelzuur ook smaken van frambozen, peer en bosaardbeien. In de afdronk wordt het fruit gekonfijt. Op de achtergrond spelen subtiele zuren die toch voor een fris kantje zorgen.

Wijndomein WetterbergheServeer hem als aperitief op een zomers terras

Wijndomein Wetterberghe

12% alcohol
Dosage : 20 gram suiker per liter

Wijndomein Wetterberghe€ 11 per fles
€ 10 per fles vanaf zes flessen

Kweepeer 2018

Wijndomein WetterbergheKweepeer en Saint Rémy peer

Wijndomein WetterbergheDe peren worden verhakseld in de fruitmolen en ondergaan hierna een directe persing. Na een lange voorklaring volgt een zeer lange fermentatie die meer dan 6 maanden in beslag neemt. De daaropvolgende rijping gebeurt in inox tanks.

Wijndomein WetterbergheIn de neus domineren de aroma’s van rijpe en verse kweepeer, met verder ook nog toetsen van peer en citrus. Wat meer op de achtergrond merk je een speelse kruidigheid op. De frisse aanzet brengt weelderige smaken van kweepeer die worden aangevuld met toetsen van citrus en agrum die voor de fraîcheur zorgen. Daarnaast vind je er ook een tikje vanille in terug. De zuren gaan een leuke interactie aan met het medium-intense zoete aspect.  

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij gebak en zoetigheden.

Wijndomein Wetterberghe13,5% alcohol
Restsuiker : 32 gram per liter

Wijndomein WetterbergheNieuwe jaargang op komst!

Appelsap

Wijndomein Wetterberghe€ 10 voor 3 liter
            Alles is 100% puur geperst
            sap, gepasteuriseerd

Druivensap

Wijndomein Wetterberghe€ 12 voor 3 liter
            Alles is 100% puur geperst
            sap, gepasteuriseerd

In al onze wijnen is het mogelijk dat er zich een klein deposit aan wijnkristallen vormt.  Deze zijn volledig onschadelijk en zijn ook geen uiting van ‘een fout’, zelfs integendeel : hoe rijper en smaakvoller de druiven, hoe meer wijnsteenzuur en mineralen deze bevatten.  Het is juist hun onderlinge interactie die een klein gedeelte van het zuur doet neerslaan in de vorm van zouten, namelijk tartraten.  Schenk de wijn gewoon voorzichtig uit zodat de meeste kristallen in de fles achterblijven.

De klaring gebeurt enkel met bentoniet (klei) en door een filtering met cellulose filters.  De rode wijn is ongefilterd gebotteld.  We maken dus geen gebruik van gelatine.  Al onze wijnen zijn dus vrij van dierlijke producten en zijn dus vegan.  In de wijngaard gebruiken we geen schadelijke sproeistoffen.