Assortiment

Wijndomein Wetterberghe€ 17 perWijndomein Wetterberghe
€ 16 per 6Wijndomein Wetterberghe

Indra Brut 2018

Wijndomein Wetterberghe100% Johanniter

Wijndomein WetterbergheDe druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door een korte koude maceratie. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. Hierna blijft het sap nog 2 maanden in contact met de fijne droesem om een maximale extractie mogelijk te maken. De rijping van enkele maanden in inox vaten is de volgende stap en die wordt gevolgd door een tweede rijping van 19 maanden ‘sur lattes’ op de fles.

Wijndomein WetterbergheDe neus opent met aroma’s van frisse citrus, rijpe appel, lychee en witte voorjaarsbloemen. Tijdens de aanzet bouwen de citrus-zuren progressief op. In het middenpalet vind je frisse smaken van limoen en groene appel. Tijdens de afdronk trekken de zuren lang door, hierbij vergezeld door rijpe en verse impressies van citrusvruchten. Helemaal op het einde krijg je nog een puntje mineraliteit op de tong.

Wijndomein WetterbergheServeer hem als aperitief of bij fruitdesserts. 

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol
Dosage : 4 gram per liter

Wijndomein Wetterberghe€ 17,5 perWijndomein Wetterberghe
€ 16,5 per 6Wijndomein Wetterberghe

Indra Brut 2017

Wijndomein Wetterberghe100% Johanniter

Wijndomein WetterbergheDe druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door een korte koude maceratie. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. Hierna blijft het sap nog 2 maanden in contact met de fijne droesem om een maximale extractie mogelijk te maken. De rijping van enkele maanden in inox vaten is de volgende stap en die wordt gevolgd door een tweede rijping van 34 maanden ‘sur lattes’ op de fles.

Wijndomein WetterbergheDe neus brengt frisse en fruitige aroma’s van limoen, citrus, pompelmoes en witte vruchten.  Een impressie van natte rots verraadt de onderliggende mineraliteit.  In de mond toont de aanzet smaken van zure appel en rijpe citrus.  Tijdens het middendeel gaan de intense en precieze zuren crescendo en komen de minerale aspecten mooi naar voor.  In de afdronk neemt het fruit het terug over met een tikkeltje pompelmoes en frisse citrus die de lang aanhoudende zuren prachtig begeleiden.

Wijndomein WetterbergheDrink hem als aperitief of bij licht pikante Aziatische gerechten, schaaldieren of oesters.

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol
Dosage : 3 gram per liter

Wijndomein Wetterberghe€ 18 perWijndomein Wetterberghe
€ 17 per 6Wijndomein Wetterberghe

Heidi 2018 Mouserende Wijn

Wijndomein Wetterberghe

55% Johanniter, 30% Regent, 15% Souvignier Gris

Wijndomein Wetterberghe

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door een korte koude maceratie. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. Hierna blijft het sap nog 2 maanden in contact met de fijne droesem om een maximale extractie mogelijk te maken. De rijping van enkele maanden in inox vaten is de volgende stap en die wordt gevolgd door een tweede rijping van 20 maanden ‘sur lattes’ op de fles.

 

Wijndomein WetterbergheDe fruitige neus biedt aroma’s van rode bessen, bosaardbeien, verse frambozen, citrus en een vleugje pompelmoes.  En dit alles met een zeer subtiele onderliggende frisse kruidigheid. De aanzet, die bulkt van de fraîcheur, brengt een fruitig pakket waarin de focus op rode bessen ligt.  Deze worden begeleid door elegante parels en fijne zuren die op het einde van het middenpalet met de andere elementen versmelten.  De dosage laat zich hier discreet opmerken en zorgt voor een rond gevoel.  In de afdronk laten de zuren terug van zich horen en vind je naast de rode vruchten ook citrus en pompelmoes.

Wijndomein WetterbergheDrink hem als aperitief of bij licht pikante Aziatische gerechten, schaaldieren of oesters.

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol
Dosage : 6 gram per liter

Wijndomein Wetterberghe€ 16 perWijndomein Wetterberghe
€ 15 per 6Wijndomein Wetterberghe

Ingmar 2020

Wijndomein Wetterberghe100% Souvignier Gris

Wijndomein Wetterberghe

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld en gekneusd. Hierna volgt een korte koude maceratie. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand.  De rijping op fijne droesem start met een verblijf van 2 weken in eiken vaten en wordt gevolgd door een 6 maanden durend verblijf in inox vaten.

 

Wijndomein WetterbergheIn de neus vinden we een rijk palet met aroma’s van rijpe groene appel, peer, agrum, wit steenfruit, nectarine en een vleugje ananas en pompelmoes, dit alles bij een minerale ondertoon die voor extra gelaagdheid zorgt. De rijke en frisse aanzet evolueert heel snel in een ragfijne vertoning van peer, agrum, ananas en wit steenfruit.  Deze wijn blijft steeds prachtig in balans waarbij de fruitige en zeer precieze zuren de toon aangeven.  In de afdronk vinden we, naast impressies van appel, citrus en pompelmoes, een verfrissend bittertje dat een reflectie is van de mineraalrijke bodem.  Hierbij lijkt geen einde te komen aan de perfect afgelijnde zuren. 

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij zalm met asperges, tonijn, gevogelte, kalfslapje, vis en oesters.

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol
Restsuiker : 0,7 gram per liter

Wijndomein Wetterberghe€ 15 perWijndomein Wetterberghe
€ 14 per 6Wijndomein Wetterberghe

Tristan 2019

Wijndomein Wetterberghe95% Johanniter en 5% Souvignier Gris

Wijndomein Wetterberghe

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door een korte koude maceratie. De vinificatie van beide druivenrassen neemt gezamenlijk plaats. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. Hierna blijft het sap nog 2 maanden in contact met de fijne droesem om een maximale extractie mogelijk te maken. De rijping van 5 maanden in inox vaten is de laatste stap.

 

Wijndomein WetterbergheHet frisse en rijke palet biedt aroma’s van pompelmoes, agrum, limoen, groene appel en gele voorjaarsbloemen. Het geheel wordt mooi ondersteund door de citrusvruchten en een onderliggende mineraliteit. De fris-fruitige aanzet kent weelderige smaken van rijpe appel, peer en witte perzik. Hij biedt een zeer fijn mondgevoel met precieze zuren die steeds in balans blijven en mooi afgelijnd zijn. Op het einde van het middenpalet komen de rijpe pompelmoes en verse citrus opzetten. Tijdens de afdronk trekken de fruitige zuren lang door. De subtiele mineraliteit zorgt voor een extra gelaagde ervaring.

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij schaaldieren, fijne visgerechten met lentegroenten, zomerse salades, coquilles Saint-Jacques en gebakken tongfilet. 

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol
Restsuiker : 1,1 gram per liter

!!! LAATSTE FLESSEN !!!

Karl 2020

Wijndomein Wetterberghe40% Johanniter, 30% Souvignier Gris en 30% Roland

Wijndomein Wetterberghe

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld en gekneusd. Hierna volgt een korte koude maceratie. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand.
De 5 maanden durende rijping op fijne droesem neemt plaats in inox vaten.
 

Wijndomein WetterbergheDe neus brengt een lentegevoel met aroma’s van rijpe bosaardbeien, gekonfijt rood fruit en Gentse neuzekes.  Na walsen wordt de neus nog een pak complexer met meer discrete nuances van citrus, wit steenfruit, voorjaarsbloemen en viooltjes.  Hierbij merken we ook nog een onderliggende kruidigheid op, mineralen en een subtiele impressie van natte rots.  In de mond opent deze funky wijn met kleine rode vruchten en zachte kruiden.  Al snel trekken de schitterende zuren de aandacht, deze zorgen voor fraîcheur en structuur.   Een klein en zeer attractief bitterke leidt de aandacht even weg van de zuren, maar ze hebben toch het laatste woord tijdens de afdronk en ze tonen zich daar zeer fruitig met smaken van rood fruit, citrus en een vleugje pompelmoes.

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij gerookte zalm en heilbot, pasta met zeevruchten, stevige visgerechten of gewoon als meditatiewijn. 

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol

Lukas Orange Wine 2020

Wijndomein Wetterberghe65% Johanniter en 35% Souvignier Gris

Wijndomein Wetterberghe

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld en gekneusd. Hierna volgt een lange gezamenlijke maceratie. 14 dagen De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. De 6 maanden durende rijping op fijne droesem neemt plaats in inox vaten.

 

Wijndomein Wetterberghe

De neus biedt zuivere expressies van bloesems, sinaas, citrus en munt. Een alles omvattende minerale component geeft deze orange wine een extra dimensie. De zeer frisse en fruitige aanzet brengt smaken van sinaasappelschil, citrus en pompelmoes. In het middenpalet komen de zuren meespelen in het verhaal, en zoals het een orange wine betaamt willen de bitters ook hun deel van de aandacht, deze passen trouwens perfect in het plaatje. Tijdens de afdronk vinden we zowel het fruit, de zuren als de aangename bitters terug, en al deze elementen zijn in perfecte harmonie.

 

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij forel in de oven met citroen, een Oosters stoofpotje en de vegetarische keuken waarbij een combinatie met rode bietjes en een saus van citroengras zeker moet lukken.

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol

Wijndomein Wetterberghe€ 12 perWijndomein Wetterberghe
€ 11 per 6Wijndomein Wetterberghe

Noah 2020 - Rosé

Wijndomein Wetterberghe75% Johanniter en 25% Regent

Wijndomein Wetterberghe

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld en gekneusd. Hierna volgt een zeer korte koude maceratie. De persing gebeurt zeer zacht met een druk van maximaal 1 bar. De daaropvolgende alcoholische fermentatie komt op gang met geselecteerde gisten. Dit proces duurt meer dan 1 maand. De 6 maanden durende rijping op fijne droesem neemt plaats in inox vaten. 

Wijndomein Wetterberghe

De zeer uitnodigende neus etaleert aroma’s van kleine, rijpe rode vruchten met frambozen en aardbeien, rozenblaadjes en citrus.  Deze rosé, die bulkt van de fraîcheur, brengt ook nog een onderliggende laag met kruiden en mineraliteit die hem tot een complex geheel maken. De aanzet brengt frisse en fruitige zuren waarin rijpe rode vruchten en citrus de hoofdrol vertolken.  De opvallende en zeer fijne zuren geven deze rosé veel structuur.  Tijdens de lange afdronk komt een zeer aangenaam bittertje opzetten die de zuren even verdrijft en zo voor een afwisselend schouwspel zorgt.

 

Wijndomein WetterbergheServeer hem als aperitief of bij zomerse salades, pastagerechten of de lichte mediterrane keuken

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol

Wijndomein Wetterberghe€ 15 perWijndomein Wetterberghe
€ 14 per 6Wijndomein Wetterberghe

Liam 2018

Wijndomein Wetterberghe100% Regent

Wijndomein Wetterberghe

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door de maceratie en fermentatie die samen verlopen. Tijdens de eerste weken wordt er 2 maal per dag een pigeage uitgevoerd. Dit trage proces verloopt in open vaten aan een relatief koude temperatuur en neemt meer dan 2 maanden in beslag. Dit zorgt voor een zeer lange extractie op schil. Na een zeer lichte persing gaat de wijn in reeds eerder gebruikte eiken vaten van 225 liter voor een 25 maanden durende rijping.

Wijndomein Wetterberghe

De neus opent met cassis, rijp zwart bosfruit en medicinale kruiden. Bij de meer delicate aroma’s vinden we een subtiele nuance van munt, amandelen en zwarte peper. Dit alles bij een minerale ondertoon. In de mond etaleert de aanzet intense en fruitige zuren. In het middenpalet vinden we milde tannines die mooi rijp zijn. De focus ligt op een mix van rood en zwart fruit met rode kersen, cassis en aardbeien. De fijne zuren die deze wijn dragen trekken door tot in de afdronk. Een subtiele houtimpressie en een zeer delicaat gebrande toets op het einde van de afdronk verraden de vatopvoeding. Het geheel wordt afgewerkt met een expressie van mineralen die een mooie reflectie zijn van het terroir.

 

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij stoofpotjes, barbecue, klein wild, gevogelte en rood vlees.

Wijndomein Wetterberghe13,5% alcohol

Wijndomein Wetterberghe€ 10 perWijndomein Wetterberghe
€ 9 per 6Wijndomein Wetterberghe

Merlot 2017

Wijndomein Wetterberghe100% Merlot (oorsprong uit Hongarije) 

Wijndomein Wetterberghe

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnmakerij waar de trossen worden ontsteeld. Hierna gebeurt een kneuzing van de druiven, gevolgd door de maceratie en fermentatie die samen verlopen. Tijdens de eerste weken wordt er 2 maal per dag een pigeage uitgevoerd. Dit trage proces verloopt in open vaten aan een relatief koude temperatuur en neemt meer dan 2 maanden in beslag. Dit zorgt voor een zeer lange extractie op schil. Na een zeer lichte persing gaat de wijn in reeds eerder gebruikte eiken vaten van 225 liter voor een 12 maanden durende rijping.

Wijndomein Wetterberghe

De complexe neus biedt een uitgebreid palet aan aroma’s met zure kers, kruiden, een mix van rood en zwart fruit waarin we wilde, rode en blauwe bessen opmerken, pruimen en florale impressies. Na de minerale aanzet neemt het fruit snel over. In het sappige middenpalet domineren de frisse en fruitige zuren, met daarnaast ook nog smaken van witte peper en vanille. In de afdronk ligt de focus op de rode vruchten.

 

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij pastagerechten, konijn met pruimen, pluimwild en de mediterrane keuken.

Wijndomein Wetterberghe12,5% alcohol

Wijndomein Wetterberghe€ 11 perWijndomein Wetterberghe
€ 10 per 6Wijndomein Wetterberghe

Appel-Framboos 2017

Wijndomein WetterbergheAppels en frambozen

Wijndomein Wetterberghe

De appels worden verhakkeld in de fruitmolen en worden dan zo snel mogelijk geperst om ongewenste oxidatie tegen te gaan. Na een lange voorklaring volgt de fermentatie die samen gebeurt met de geplette frambozen. Na dit proces volgt een rijping in inox tanks en volgt nog een tweede rijping van 18 maanden ‘sur lattes’ op fles.

Wijndomein Wetterberghe

In de neus domineren de aroma’s van gestoofde appel. Hiernaast zorgen de expressies van verse frambozen en meer discrete toetsen van citrusvruchten voor een gelaagde ervaring. In de mond vinden we naast appelzuur ook smaken van frambozen, peer en bosaardbeien. In de afdronk wordt het fruit gekonfijt. Op de achtergrond spelen subtiele zuren die toch voor een fris kantje zorgen.

 

Wijndomein WetterbergheServeer hem als aperitief op een zomers terras

Wijndomein Wetterberghe12% alcohol
Dosage : 20 gram suiker per liter

Wijndomein Wetterberghe€ 12 perWijndomein Wetterberghe
€ 11 per 6Wijndomein Wetterberghe

Kweepeer 2019 - 50 cl

Wijndomein WetterbergheKweepeer en Saint Rémy peer

Wijndomein Wetterberghe

De peren worden verhakseld in de fruitmolen en ondergaan hierna een directe persing. Na een lange voorklaring volgt een zeer lange fermentatie die meer dan 6 maanden in beslag neemt. De daaropvolgende rijping gebeurt in inox tanks.  De 15 maanden durende rijping neemt plaats in inox vaten. 

Wijndomein Wetterberghe

De neus brengt zachte impressies van honing, kweepeer, gekonfijt fruit en gele bloemen. Het palet opent met expressies van kweepeer en citrus.  De zuren zijn vrij nadrukkelijk aanwezig en dragen het fruit dat fris overkomt.  Tijdens de afdronk verschuift de focus wat meer naar citrus en gaan de zuren lang door, waarbij ze weerwerk bieden aan de zoete component van deze fruitwijn.  Dit leidt tot een leuke interactie tussen zuur en zoet.

 

Wijndomein WetterbergheServeer hem bij gebak en zoetigheden.

Wijndomein Wetterberghe15% alcohol
Restsuiker : 90 gram per liter

Appelsap

Wijndomein Wetterberghe€ 10 voor 3 liter
            Alles is 100% puur geperst
            sap, gepasteuriseerd

Druivensap

Wijndomein Wetterberghe€ 12 voor 3 liter
            Alles is 100% puur geperst
            sap, gepasteuriseerd

In al onze wijnen is het mogelijk dat er zich een klein deposit aan wijnkristallen vormt.  Deze zijn volledig onschadelijk en zijn ook geen uiting van ‘een fout’, zelfs integendeel : hoe rijper en smaakvoller de druiven, hoe meer wijnsteenzuur en mineralen deze bevatten.  Het is juist hun onderlinge interactie die een klein gedeelte van het zuur doet neerslaan in de vorm van zouten, namelijk tartraten.  Schenk de wijn gewoon voorzichtig uit zodat de meeste kristallen in de fles achterblijven.

De klaring gebeurt enkel met bentoniet (klei) en door een filtering met cellulose filters.  De rode wijn is ongefilterd gebotteld.  We maken dus geen gebruik van gelatine.  Al onze wijnen zijn dus vrij van dierlijke producten en zijn dus vegan.  In de wijngaard gebruiken we geen schadelijke sproeistoffen.